Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Οικονομική κρίση & Άγχος


Η οικονομική κρίση στη χώρα μας έχει σίγουρα αυξήσει τις πιθανότητες για εκδήλωση ψυχολογικών προβλημάτων αφού τα επίπεδα του στρες είναι αυξημένα. Το χρόνιο στρες, το άγχος που μας συνοδεύει κάθε μέρα, για μήνες είναι και το πιο επικίνδυνο για την υγεία μας. Όλοι μπορούμε να ξέρουμε πότε είμαστε πιεσμένοι. Είναι σημαντικό να προσέχουμε τον εαυτό μας και να αναγνωρίζουμε τα σημάδια του άγχους . Να αναλογιστούμε τι το προκαλεί και να προσπαθήσουμε να το χειριστούμε καλύτερα. Καταστάσεις όπως η μακροχρόνια ανεργία, η χρόνια ασθένεια, η φροντίδα ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία, προκαλούν ακόμα μεγαλύτερο άγχος και καθιστούν τα άτομα πιο ευάλωτα σε προβλήματα υγείας. 


Προς το παρόν διαθέτουμε στη χώρα μας ένα ιατρο-κεντρικό σύστημα που αντιμετωπίζει μόνο την ασθένεια ...οπότε ας ασχοληθούμε λίγο εμείς με τον εαυτό μας, εκμεταλλευόμενοι όσο μπορούμε και τα κοινωνικά μας δίκτυα υποστήριξης. 

Τι μπορούμε να κάνουμε στην προσπάθειά μας να περιορίσουμε το άγχος;

Να κάνουμε παρέα με άτομα που μας καταλαβαίνουν και θα μας στηρίξουν αν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στη ζωή μας που μας αγχώνει.

Να αυξήσουμε τη φυσική μας δραστηριότητα ,που ωφελεί με πολλούς τρόπους και να κάνουμε καλύτερες επιλογές στη διατροφή μας.

Να βάζουμε ρεαλιστικούς στόχους και να μην έχουμε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό μας και το περιβάλλον.

Αν οι προσπάθειες δεν αποδώσουν, η συζήτηση με έναν ψυχολόγο μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν πιθανές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου